31 mars 2014

Bloggare som kör Snålmånad i April! Uppdaterad lista! Häng på du också!




Bloggare som kör #Snålmånad i April!
Kör du också snålmånad? Skriv en kommentar så lägger jag till dig också!




Utgifter för vecka 1 Snålmånad

Första veckan av snålmånaden är över för oss som drog igång när lönen trillade in på kontot. Veckan i sig har inte blivit som förväntad p.g.a. aktiviteter som var planerade sen tidigare.
Givetvis är det som någon hade synpunkter på dåligt att besöka IKEA samt Ullared en snålmånad som denna. Problematiken är att jag inte styr över min Flickväns ekonomi därav några utgifter som kom i samband med renovering och besök på IKEA. (utgifter som hade kommit förr eller senare)



Eftersom jag nu har spenderat enligt mig själv alldeles för mycket så kommer följande veckor att bli ännu snålare, jag kommer att göra som Finanskvinnan och lägga undan en viss summa varje dag som jag ska klara mig på.

Budgeten som var lagd ger mig 794 kronor kvar att spendera. Det ger mig cirka 31 kronor per dag att nyttja. Möjligt?
Nu blir det nudlar ala Miljonär innan 30 på hotellbesöken framöver för att klara av budgeten samt att äta en stor frukost varje morgon som man inte betalar för vid övernattning

  • Mat: 283 kr
  • Hygien
  • Nöjen: 77 kr                    
  • kläder & utseende:   501 kr (ullared)
  • Transport:  295 kr
  • Inredning: 1250
  • Övrigt:
 Summa: 2406 kronor 

Vad gäller Sparkvoten så är den just nu på 46% (överföring från lön till annan bank) med möjligheter att spara ännu mera om jag inte konsumera upp återstående kapital på lönekontot.

30 mars 2014

Har Snålmånaden havererat? Kanjagblirik besökte Ullared och satte kaffet i halsen redan på parkeringen.


Fler och fler där ute börjar levererar inlägg om snålmånaden och dess ibland minimala utnyttjande av sin lön. Snåljåpen däremot försöker levererar andra tongångar och tycker att vi ska haka på en månad av konsumtion en så kallad reverse snålmånad. Nåt som jag och definitivt inte min privatekonomi mår bra av just nu, därav kommer jag defintivt avstå

Själv fick jag uppleva konsumtion i dess mest bisarra form då jag och tjejen av någon märklig anledning befann oss på Gekås i Ullared tidigt en lördag morgon. Inte nog med att det var en dag då gekås själva inte rekommendera folk att komma p.g.a. mycket folk osv utan det var även en lönehelg med ett otroligt fint väder. Vilket av någon anledning lockar mer folk till Ullared än till någon strandsand på västkusten. Gekås rekommendera att man ska undvika regniga dagar varför jag då undrar hur det kommer sig att det var mer kundvagnar i trafik mellan hyllorna inne på Gekås än det är bilar i rusningstid i stockholm en solig dag som denna.

Det hela får mig att dra paralleller till en del videoklipp som man kan se från Asien och dess ibland bisarra korsningar. Jag kan direkt säga att här var det värre, tydligen gjorde avsaknaden av att det gör ont att krocka med bil att man med sin kundvagn istället för att vara metodiskt och tog kloka beslut snarare kördes snabbare, tog genvägar, gjorde plötsliga stopp eller den absoluta favoriten en plötslig 180 graders sväng där individen såg helt frågande ut när man plötsligt hade en vagn framför sig i sin färdriktning. Jag är helt övertygad att individens första tankar var "Vad i helvete gör du i min färdriktning?"
De få gånger någon sa ursäkta så blev man nästan helt lyriskt och funderade på om det kanske fanns hopp för mänskligheten men den tanken slogs snabbt undan då en annan kundvagn utan förvarning dundrar in i en och fortsätter frammåt som om man var nån form utav sarg.

Varenda individ tycktes tänka samma tanke eller den egentliga icke existerande tanken att "ähh det kan inte vara så mycket folk på Gekås" Ungefär samma resonemang som jag själv förde då jag inte kom in på Skatteverkets sida för deklarationen tidigare i Mars. "Vem fan är det som sitter och försöker logga in på skatteverket? har folk inget liv?" När man själv satt där kl 4 efter jobbet och försökte få reda på om det blir några pengar tillbaka.

Som man ibland kan säga "Vädret var iallafall fint" Ja för det var definitivt det enda positiva av att åka till Ullared en lönehelg i Mars
På Gekås hemsida läser jag följande "Längsta kön någonsin inträffade den 30 oktober 2010. Kön var då 1,4 kilometer lång. "

Jag skulle ha stannat hemma!





28 mars 2014

Snålmånad pågår!

Flertalet bloggare där ute har liksom jag börjat med snålmånad nu när lönen kom in, förhoppningsvis så har de gjort en bättre start än vad jag har gjort.
När fjärde dagen börjar ta sin form så har jag gjort av med
  • Drivmedel 295 kronor
  • Mat 155 kronor + 45 + 40
  • IKEA 1250 kronor
 En enorm skillnad från dag ett då jag hade utgifter på 1700 kr till de andra 2 dagarna med totala utgifter på 85 kronor.

Lyckas jag hålla mig runt 50 kronor per dag så ligger jag ok till.

Många andra deltagare kommer att dra igång vid månadsskiftet och jag önskar er alla lycka till redan nu. Kul att fler och fler ansluter sig!

Häng på ni också! Regler Snålmånad

Mvh

26 mars 2014

Översikt regler och mål med sparandet

Sen jag skapade bloggen förra året så har en del ändras vad gäller möjligheter att leva snålt samt investera på marknaden. Tjejen och jag har skaffat lägenhet som äter en del av kakan även om vi ser det som en investering och kommer förmodligen vid en försäljning lätt få tillbaka mer än vad vi betalade.

Däremot så har utgifterna ökat då vi har skaffat en större lägenhet (dubbla kostnader) samt att det blev köp av en bil tidigt höst förra året. Givet mig en ökad kostnad varje månad i och med avbetalning.

Lönemässigt så drar jag in runt 1500 mer i månaden i grundlön nu än förra året vilket är positivt, samtidigt så jobbar tjejen en hel del vilket ger en större ekonomisk trygghet.
Vid början av året skrev jag en målsättning med året med 100 k som sparkrav, ett kapital som kommer bli svårt att uppnå om det genomförs ett köp av kök i höst. Till dagens datum finns det dryga 25 000 sparat. (utan inblandning av tjejens ekonomi)

Fortsättningsvis så kommer jag att varje månad föra över ett belopp på 45% sparkvot av lönen till Sparkontot i SBAB för att dels få bättre ränta samt att ha 1 bankdag för att föra över. (minimera risken för plötsliga köp)

Med hänsyn till antalet månader kvar på året så borde det vara realistiskt att den 31 December 2014 inneha minst105 000 kronor i antingen ISK eller på Sparkontot.
Framtidens val kommer att bli att antingen behålla summan samt investera alternativt betala av på billån samt bolånet. 

Att skapa tydliga regler vad gäller "Portföljregler" är för stunden meningslöst då jag inte har kapitalet att investerar. Däremot ska jag ta en funderare vad jag ska göra då summan växer.

En sak är iallafall helt säkert! Varför började man inte spara när man var 18 år?

Mvh

Snålmånaden har dragit igång! Men vad hände?

Ja som flertalet säkert redan har märkts så drar flera inklusive mig själv igång med Snålmånaden. För min del blir det ifrån 25 Mars till den 24 April. D.v.s. lön till lön.
Snålmånaden kunde har börjat betydligt bättre då det blev en tur till IKEA med flickvännen. Det gav en del utgifter som inte alls var planerade.

Utgifter hittills för Snålmånaden

  • Drivmedel 295 kronor
  • Mat 155 kronor
  • IKEA 1250 kronor

1700 kronor på dag 1 är absolut ingen bra dag men det kommer bli omprioriteringar på budgeten för att täcka in IKEA turen, så budgeten är det inga problem att hålla. 
Det positiva är att jag har lagt undan 10 000 kronor till ett att sparkonto på annan bank (fördelen att det tar minst 1 bankdag att få över pengarna) Ger mig 46% i sparkvot hittills om jag låter dessa ligga orörda. 

Förutom att jag har dragit igång min snålmånad så har ett flertalet andra gjort detsamma.
Väntar med spänning på att flera ska börja redovisa!


För er som har tid och är intresserade så finns det möjlighet att använda Finanskvinnans formulär  Rekommenderas!

Fortsättningsvis så är det användningsförbud på bankkortet och inga fler IKEA vistelser.

Jag önskar er alla lycka till med Snålmånaden!

Mvh
kanjagblirik

24 mars 2014

Budget för April snålmånad!

Uppdatering inför Snålmånad! Varje redovisning med anknytning till Snålmånaden kommer att ske här samt på Finanskvinnans Formulär. Formuläret är till för alla som vill fylla i!

Ja då börjar det bli dags för Snålmånad enligt konstens alla regler. En månad som till fasta kostnader inte skiljer sig så nämnvärt från förra. Min lön för månaden kommer att hamna på 21700 efter skatt vilket i sig är över förväntan då jag har runt 23 k i grundlön.

Upplägget för månaden är att försöka vara sparsam men samtidigt realist och inse att vissa saker måste man köpa. Att enbart leva på nudlar och vatten är jag inte intresserad av.
Jag tror dock att men hjälp av planering och storkok går att få till billiga Matlådor.




Kommer att redovisa enligt principen i Inlägget Regler för Snålmånad



Vad gäller posten Billån så är räntan 283 kronor och resterande amortering, då det är svårt att värderar samt att många bilar tappar i värde till skillnad mot t.ex.boende så har jag valt att lägga hela beloppet som en kostnad.
Budgeten säger att jag kommer få en Sparkvot på 56%, jag tänker ta mig fan komma upp till minst 65%!


Lycka till med er Snålmånad!

Mvh

Uppdatering av portföljen. Köp av Spiltan Räntefond

Blev under förra veckan ett köp av Spiltan Räntefonder då jag för stunden är osäker på vad för bolag som skall köpas. Jag tycker som så många andra att börsen är dyr och väljer därav att vänta med aktieköp.



23 mars 2014

Veckan som gick, snålmånad dominerar! Häng på du också!

Sista dagen på veckan, snart dags att börja jobba igen samt att planera inför snålmånaden i April

Inläggen som klart dominerade förra vecka handlade om Snålmånad

Otroligt glädjande att så många har hakat på utmaning nästa månad och mycket trevligt att bloggen samt utmaningen i fråga blev nämnd i senaste Sparpodden.




    Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag

    Mvh 
    Kanjagblirik

    22 mars 2014

    Anonymitet bland bloggare


    Jag har en gedigen lista med bloggare som jag följer, främst ur ett ekonomiskt men även ur ett säkerhetspolitiskt samt att det ibland lyckas slinka in en blogg eller två om något helt annat.
    Senast Anonymitet kom i fokus var när bloggare Wiseman`s Wisdoms blev "avslöjad" av ofog med enorma nyhetsrubriker som nådde de mer etablerade medier, även om avslöjad är ett starkt ord då flertalet inom Försvarsmakten mycket väl visste vem som gömde sig bakom namnet.

    Vad gäller många bloggare som skriver om sin privatekonomi så är en stor del delvis eller helt anonyma och man är definitivt inte i närheten av att skriva inlägg om sitt liv i samma utsträckning som många andra kategorier i den stora bloggosfären.
    Där tillgängligheten har mynnat ut i att nästan varenda individ som har internet skriver om något i nån av alla de sociala medier som existerar.

    Ekonomi som kategori är roligt nog en växande sådan och varje dag blir det fler och fler som skriver om ämnet däremot är anonymiteten fortfarande lika stor. Gå man igenom topplistan på Bloggportalen så ser vi att många försöker vara anonyma. Jämför man med andra kategorier t.ex. Hus och Hem så ser vi en betydligt mindre del anonyma. Givetvis kan det har med ämnet i fråga men mina reflektioner är att det ser likartad ut i flertalet andra.

    Jag som bloggar under namnet Kanjagblirik har valt att delvis vara anonym, d.v.s. jag skyltar inte med mitt namn eller en massa bilder som kan relateras till mig även om jag med vissa ledtrådar i mitt skrivande går att få en hum vem jag egentligen är. Fördelen är att det går att lägga fokus på skrivandet och resultatet än att lägga fokus på individen samt att kunna distansera sig från alla oavsett om det är en arbetskollega eller en läsare från andra sidan jordklotet.

    Några bloggare har valt att vara helt tydliga med vem de är t.ex.Snåljåpen.
    Går vi igenom Avanzas blogglista "Sveriges hetaste bloggare" Så är de få som skriver öppet.

    Jag har alla respekt för alla bloggare oavsett om de skriver öppet eller mer anonymt, det intressanta i resonemanget är hur det påverkar ens skrivande samt hur läsarna uppfattar en.

    Varför tror du att många väljer just att vara anonyma när det gäller sin privatekonomi?
    Fördelar respektive nackdelar?



    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Mvh
    Kanjagblirik




    10 Läsvärda Ekonomibloggar

    Följer en uppsjö av bloggare där ute, har även en del i min blogglista längre ner på sidan.
    Några bloggare följer man mer frekvent än andra. Samtidigt som fler och fler börjar blogga om sin privatekonomi vilket bara är positivt, Har dessutom dykt upp några nya mycket intressanta bloggare som jag definitivt kommer följa i framtiden.

    Här är 10 Läsvärda Ekonomibloggar som jag kan rekommendera.




    Mvh 
    Kanjagblirik

    21 mars 2014

    Bloggen omnämnd i Sparpodden avsnitt 24


    Rubriken säger sitt! Fick reda på igår att bloggen nämndes i programmet sparpodden avsnitt 24,
    ungefär 37 minuter in i programmet. Lyssna och njut
    Anledningen till varför bloggen Kanjagblirik kom på tal var nog inlägget om Snålmånad som förmodligen gjorde de bägge herrarna intresserade. En bidragande faktor var nog de enorma intressen från andra bloggare att delta.

    Först och främst är det alltid kul att bli nämnd i åtminstone för mig större sammanhang kopplat till bloggen.
    Dock ska all cred gå till er alla läsare och bloggare där ute som själva ställer upp i Snålmånaden oavsett om ni står med på deltagarlistan eller inte.

    Mitt mål är klart, min konsumtion ska inte upphöra men den ska minska till förmån för en ökad sparkvot.
    Har du ditt mål klart? Om inte häng på oss bloggare i en utmaning om en Snålmånad!

    Vi är i rådande stund 15 stycken som är omnämnda och det är säkert fler där ute som kör sitt race för en snålmånad i April


    Mvh
    Kanjagblirik







    20 mars 2014

    Dags att deklarera för 2013! Får du tillbaka eller behöver du betala in pengar?

    Ja som många säkert har uppmärksammat så går det nu att logga in på Skatteverkets hemsida och deklarerar för året 2013.
    Många lyckades dessutom logga in redan igår även om belastningen vid 16-17 tiden gjorde det svårt att komma in. Jag satt ironiskt nog halvt frågande och undrade varför nu alla ska försöka logga precis då jag tänkte logga in.

    Det här med deklarationen är ett återkommande tema varje år då folk med spänning väntar på beskedet för att slippa betala in skatt och istället få. Vilket i sig precis som Finanskvinnan var inne på är att förlorar de ränteintäkter man skulle haft om man istället betalat för lite skatt under året.
    Jag är inte bättre utan är alltid nöjd när det står ett + tecken än ett - i det preliminära beskedet.

    Som det ser ut just nu får jag tillbaka ungefär 10 k på skatten och min sambo ligger ungefär i samma nivåer.
    Ett psykologiskt skönt besked men kanske inte så ekonomiskt.

    Hur ser det ut för er? 

    Mvh

    19 mars 2014

    Fortsatt minskande av utgifter inför Snålmånad

    Ibland ska man har fördelen för att man studerar samtidigt som man jobbar.
    Satt tidigare på ett bredband från comhem för 399 kronor som blir en hel del pengar varje år. I samband med att min bindningstid går ut den 1 April så fick jag idag igenom en sänkning av avgiften från 399 kronor till 199 kronor per månad som en del av det erbjudandet som existerar för studenter med mecenat kort.

    I praktiken ger det mig en kostnad på 2388 kr/år jämfört med tidigare på 4788 kr/år. Ger mig någon % bättre sparande varje månad!

    Vi blir fler och fler som har gett oss in i utmaningen för April månad. Att genomföra snålmånad. http://kanjagblirik.blogspot.se/2014/03/regler-snalmanad-april-manad-antar-du.html
    Ska bli mycket intressant att ta del av allas rapporter längs vägen.

    Lönespecifikationen har inkommit och det är dags att spika budgeten för April och målsättningarna med Snålmånaden!

    Mvh

    Köp av Avanza Zero

    Blev igår ett ynka inköp för 500 kronor i Avanza Zero, kommer fortsätta fylla på i Avanza Zero under i veckan då jag fört över från lönekontot till Avanza och lämnat 1,300 kronor kvar som ska räcka till nästa lön. Sparkvoten kommer bli runt 30 % för månaden då det inte finns några planerade köp som kommer belasta mitt konto.
    Sakta men säkert rör det sig uppåt! Varför började man inte spara för flera år sen?



    Mvh

    18 mars 2014

    Sänkta kostnader inför snålmånaden i April

    Som många säkert redan vet så kör vi Snålmånad i April månad. Sitter och försöker komma fram till en realistisk men ack så snål budget för kommande månad. Det som jag just nu väntar på är lönespecifikationen som borde komma in om någon dag.

    För att ens kunna komma upp i riktigt höga % kvar av lönen så måste jag kapa mina utgifter ganska så rejält. Kategorier som måste ses över är el, mobil, bensin samt facket, förutom att generellt minska på konsumtionen.

    Som jag tidigare tog upp i ett äldre inlägg var det här med dyra mobilräkningar. Har ett abonnemang idag för 200 kronor (Sänkte kostnaderna från 349 kronor till 200 när förra inlägget skrevs) men med hänsyn till min ungdomliga charm till vad det gäller att smsa samt sitta på facebook konstant, med mina mindre än 100 sms skickade samt i princip inget nyttjade av mobildata så är det ren idioti att ens vara kvar i den abonnemangsformen. 
    Eftersom jag har 3 månaders uppsägning så tyckte kundtjänst att jag skulle byta ner mig(försökte säga upp abonnemanget) så det fick bli ett abonnemang för 89 kronor för att få minskade kostnader under dessa 3 månader.

    Det ger en årskostnad på 1068 kronor och då ingår det 100 minuter samtal samt 100 sms, nåt jag just nu ligger under. För april månad innebär det det att jag sparar några tior eftersom brytpunkten blir i mitten av april.
    För framtiden så funderar jag på att gå över helt till kontantkort och således minska beroendet av att behöva betala i abonnemangsform.

    För er som vill förkovra er i snåla månader så bör miljonär innan 30 inlägg från 2006 läsas

    Mvh

    17 mars 2014

    Uppladdning inför Snålmånad!

    Vad kan vara bättre än att komma hem och se tjejen planera veckans matschema utifrån studentkokboken? Kommer bli mycket billigare än tidigare spontana hopkok.
    Överraskad blev man! Har dessutom fått henne med på tåget förutom någon enstaka aktivitet som hon redan har planerat för, men betydligt bättre än vad jag trodde var möjligt.
    Finanskvinnan och hobbyekonomen nu får ni se upp!

    Dock gäller det att hålla sig nykter för enligt boken i ett av recepten om man blir bakis

    "Bakispizza

    1 st telefon
    1 st telefonnummer till en pizzeria med hemkörning"

    Är du inte med på tåget inför Snålmånad så tar en titt på http://kanjagblirik.blogspot.se/2014/03/regler-snalmanad-april-manad-antar-du.html 

    Det negativa för dagen är att månadens räkningar börjar trillar in i pappersform. Vidriga avi avgifter!

    Mvh



    16 mars 2014

    Regler Snålmånad April månad! Antar du utmaningen?

    Responsen på mitt förra inlägg var ganska stort och flertalet är sugna på att haka på min utmaning om snålmånad.

    Vad gäller gemensamma regler för att få en rättvis bedömning för varje individ då de fasta kostnaderna skiljer och är oftast svåra att rubba på med kort varsel.


    Regler Snålmånad!

    Att minst 1 gång i veckan redovisa utgifter i kategorierna
    • Mat
    • Hygien
    • Nöjen
    • kläder & utseende
    • Transport
    • Inredning
    • Övrigt
    De utgifter som undantas är fasta räkningar knutna till boende.
    • Boendelån dock inte amortering (ett form utav sparande)
    • Hyra/avgift
    • El
    • (facket?)
    • (Radiotjänst?)
    • (Bredband?)
    • vatten/värme/sophämtning
    Utöver detta sammanställda periodens utgifter vid månadens slut, samt periodens aktuella utgifter kontra inkomst (nettolön) i % (procent)

    Kreditköp räknas in som köp under aktuell månad och måste tas med i snålmånaden även om räkningen betalas i maj.

    Vad gäller tjänster som dras från kontot som t.ex spotify, gym eller netflix så räknas det under konsumtion och inte fasta utgifter kopplat till boendet.
    Vem får lägst utgifter samt vem har störst sparkvot utifrån sin inkomst vid månadens slut? 


    Mvh

    Projekt! Att lyckas genomföra en snålmånad!

    Många har säkert läst Miljonär innan 30 och hans perioder av snålmånader. Jag skrev tidigare ett inlägg om det hela men av olika anledningar så lyckades jag inte genomföra en riktig snålmånad.
    Nu tog Sparpodden upp frågan som Finnanskvinnan hade skickat in om hur lite kan en människa leva på, vilket gör det hela mer aktuellt.

    Problemet från min sida är att försöka övertala flickvännen att det inte ska spenderas nåt under en månad. Vi håller dessutom på att renovera lägenheten. Nu är det mest akuta gjort och vi har inga planerade kostnader innan sommaren men många små saker blir i längden dyrt. (En snygg hall möbler, en ny vas osv)
    Att ge fan i det där tuggummipaketet, läsken eller fika på jobbet

    Lösningen som jag tänker mig är att gemensamt med flickvännen lägga upp en budget för April månad med hänsyn till lönedagarna d.v.s. 25-25 respektive 27-27. Att gå igenom varenda utgiftspost och bestämma vad vi tror vi klara oss på.
    Självklart kommer jag att få kompromissa över nivåerna då jag tror att jag kommer vilja ligga betydligt lägre.
    Vi har i dagsläget en välfylld frys som vi skulle kunna klara oss länge på men det skjuter enbart problemet framöver.

    Nöjen? Att skippa allt onödigt och plötsligt uppkomna utgifter blir realiteten för oss både.
    Användandet av kort? En lösning kan vara att enbart köra med kontanter och lämna korten hemma, dock så är man mer sårbar ifall nåt händer.

    Har ni tips att dela med er?

    Det hade annars varit intressant om fler bloggare hakade på en snålmånad för att se vem som lyckas bäst (medveten om att situationen är olika för varje individ) Någon som antar utmaningen?

    Mvh

    Ps! för er som missat!


    15 mars 2014

    Uppdatering av Aktieportföljen

    Har nu lyckats få in den ynka RATOS B innehav som jag har för tillfället i ett enkelt Excel dokument.
    Kommer i nästa vecka lägga in ett innehav i Avanza zero och eventuellt en aktie till beroende på kursen

    I framtiden så kommer alla innehav att fortsättningsvis redovisas under sidan Portfölj.

    Mvh

    14 mars 2014

    FramtidsTankar av kanjagblirik

    Sitter och kollar lite på Miljonär innan 30 blogg och hans senaste inlägg http://miljonar.blogspot.se/2014/03/hur-ska-man-lagga-upp-sitt-sparande.html
    Förövrigt så har jag bestämt mig för att försöka få en bättre blogg med mindre tillägg runtomkring, överväger att helt ta bort adsense. Hur hade ni resonerat?

    En nyhet är att jag ska bli bättre på att redovisa mitt för stunden lilla innehav och dess ökande under året. Som många säkert har läst så har jag köpt på mig lite RATOS för långsiktigt innehav. Har dessutom en del bolag som jag försöker följa för ett framtida inköp.

    Mvh

    6 mars 2014

    Renovering fortgå!

    Renovering av lägenheten fortgå och i rådande stund är det mesta gjort förutom Köket vilket kommer bli den stora utgiftsposten. Värdeökningen kommer dock att göra det värt att lägga ner en hyfsad summa på en rejält kök. Kommer att värdera om lägenheten för att på så sätt sänka belåningsgraden hos banken.

    I vårt fall rör det sig inte om några miljoner utan endast om några hundratusen vilket är mycket gynnsamt.
    Vad gäller kostnader just nu så läggs det några tusenlappar i månaden på antingen renoverings material alternativt möbler och annat som behövs.

    I övrigt så blev det fortsatt köp i RATOS B under veckan då kursen sjönk ytterligare.

    Mvh

    3 mars 2014

    Inköp RATOS

    Efter att Ratos förra veckan sjönk under 59 så blev det dags att köpa på sig lite RATOS B. Har inga erfarenheter från aktien tidigare men tror på en gynnsam utveckling även om det kan ta sin tid.
    Blir att köpa mer men först efter utdelningen senare i vår.

    Blev ett köp på kursen 58.70.

    Mvh